Поло тениската - от 1800 г. до сега

Posted by Simona 05/11/2018 0 Comment(s)

Поло тениската е перфектно допълнение за всяка една визия. В днешното забързано ежедневие тя може да е част от една елегантна или пък по-спортна визия. Историята на поло тениската датира от далечната 1800 година, когато британските войници създават първия клуб по поло в Индия. Първоначално тениските били само с яка - без копчета. В последствие обаче се 

добавят и копчетата, а причината за това е, че при галопирането на конете, яката се вдигала и пречела. В наши дни за "баща" на поло-тениската се счита легендарният тенесист Рене Лакост. През 90-те години на миналия век поло тениската се превръща в неофициален бизнес дрескод. 


Тениската с яка (тип поло) е изработена от трикотажен плат. Тя има мека яка и копчета по деколтето, като най-често копчетата са две или три наброй. В днешно време поло тениската се е превърнала в универсална дреха за спорт, както и за свободното време. Освен това тя е задължителна част от гардероба на всеки уважаващ себе си бизнесмен, спортист, политик и държавник.

 

В колекцията ни от поло тениски, може да намерите тениски от 100% органичен памук, тениски от 100% памук. Също така предлагаме и тениски изработени и памук и полиестер.

 

Разгледай мъжките поло тениски тук

 

Разгледай дамските поло тениски тук

Leave a Comment